Intentieverklaring hypotheek

Intentieverklaring hypotheek

Bij een intentieverklaring hypotheek geven beide partijen aan wat hun rechten en plichten zijn ten aanzien van de gesloten overeenkomst. In geval van een intentieverklaring hypotheek gaat dit over een huis kopen en het afsluiten van een hypotheek.

De hypotheekverstrekker wil zekerheid dat diegene aan wie hij een hypotheek verstrekt ook in staat is om de aflossing te kunnen betalen. Indien je geen vast dienstverband hebt dan is de intentieverklaring hypotheek overbodig.

Je inkomenssituatie is dan onzeker en dat is voor een geldverstrekker een absolute weigering om jou een hypotheek te verstrekken.

intentieverklaring hypotheek

Werkgever

Om voor een hypotheek in aanmerking te komen zal jou werkgever een brief moeten opstellen, de zogenaamde werkgeversverklaring. In de werkgeversverklaring wordt aangegeven dat het dienstverband bestaat en ook in de toekomst gehanteerd wordt. Je bruto maandsalaris wordt vermeld, de aard van jou dienstverband, je maandelijkse inkomen en je leningen en loonbeslagen.

Voorwaarden

Om voor een hypotheek in aanmerking te komen moet u inkomen hoog genoeg zijn en ook stabiel. Uw werkgever kan door middel van een intentieverklaring hypotheek, vastleggen dat u in aanmerking komt voor een te lenen geldbedrag. Een geldbedrag lenen zonder een intentieverklaring hypotheek is knap lastig, bijna onmogelijk. De bank heeft geen zekerheid en kan uw aanvraag dan weigeren.